-Nieuw-

Combinatie workshops

 

Bij Bûten Guod combinatie workshops, zoals outdoor cooking en boogschieten of vuur maken en outdoor cooking voor een prijs van € 42,50 alles verzorgd op eigen locatie of op ons terrein.

 

Op dit moment is het in verband met covid19 en RIVM maatregelen niet mogelijk. Daarbij is het risico van het niet door kunnen gaan van de workshop door de Covid19 nog te groot. Wij hopen vanaf eind september weer workshops te kunnen geven.

Bûten guod natuurworkshops

 

 Basis vuur maken

 € 30,00

 

Vuur maken is een ontzettend belangrijk onderdeel voor overleven in de natuur.

Iets wat je niet vaak genoeg kunt oefenen. In deze workshop  besteden we aandacht aan verschillende technieken om vuur te maken, zoals met firesteel en met vuurslag.Vuur is niet alleen essentieel voor het klaarmaken van eten, het koken van water om het drinkbaar te maken, of als warmtebron. het heeft ook een belangrijke psychologische waarde in een overlevingssituatie: bij een brandend vuurtje kom je tot rust en worden zaken op een rijtje gezet.

 

Eten uit de natuur

 € 30,00

 

Er groeit zoveel eetbaars in de natuur waar wij eigenlijk geen enkel benul meer van hebben. Met deze workshop leren we op een laagdrempelige manier een aantal veelvoorkomende planten te determineren en bereiden.

In een prachtige omgeving zullen we opzoek gaan naar alles wat eetbaar is. Vogelmuur, witte klaverzuring, weegbree, kleefkruid, paardebloemen, schapenzuring noem het maar op. Allemaal planten die in de volksmond 'onkruid' vallen. Terwijl nu juist deze planten puur, zuiver en uiterst gezond zijn. Ook bespreken we de belangrijkste medicinale aspecten van sommige planten en hoe we die toepassen in het overleven.

 

Outdoor cooking

 € 35,00

 

Een gezellige activiteit voor mensen die willen leren koken op open vuur. Grillen, stoven en bakken met een bourgondisch eind.

Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de dutch oven (gietijzeren pan). We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de dutch oven, op de camping of in het wild. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur. Enkele activiteiten waar we ons mee bezig zullen houden zijn: flatbread bakken, cake bakken, het maken van een stoofpotje en als culinaire knaller zalm of forel bereiden op de indian way! Dit allemaal rond een gezellig kampvuurtje.

 

 Handboog schieten

€ 15,00

 

De medewerkers van Butenguod ontvangen u op de door u uit gekozen buitenlocatie in Nederland. Na een korte kennismaking wordt er uitgebreid ingegaan op de verschillende bogen. Vervolgens wordt de techniek van het handboogschieten besproken. Nadat de instructeur de afspraken betreffende de veiligheidsregels heeft doorgenomen is het de beurt aan de deelnemers.

Actie.
Eerst schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. De instructeurs lopen rond en geven aanwijzingen en proberen de schiethouding van de schutters te verbeteren. Het is zeker niet eenvoudig maar men kan zich snel verbeteren. Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten.
Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten.

 

GPS cursus

€ 15,00

 

Een GPS-ontvanger is een geweldig hulpmiddel bij het navigeren. Het apparaatje wijst je de weg en geeft informatie over de afstand die je aflegt. Met een GPS kun je niet verdwalen en kom je op plekken waar je anders niet zou zijn geweest. Veel mensen vinden een GPS echter ingewikkeld. Dat is jammer, want het is echt niet zo lastig als het lijkt. Je moet alleen even weten welke opties handig zijn. Wij organiseren daarom verschillende GPS-cursussen. Voor ieder wat wils.

 

 

 

 

 

Workshop data:

 

Workshop                                                    Data                                                        Status 

                                                                    

Outdoorcooking                                         op afspraak                   

 

Eten uit de natuur                                      op afspraak          

 

Basis vuur maken                                       op afspraak

 

Boogschieten                                              op afspraak

                                                                                                                                                                                                                        

GPS  wandelen                                            op afspraak

                                                                                                         

   Telefoon: 0621504255    info@butenguod.nl

   

                 

 

 

 

 

Inschrijfformulier workshops

 

 

Algemene informatie voor de Workshops

Bij minimaal 6 personen gaat de workshop gegarandeerd door.

Bij maximaal 12 personen is de workshop vol.

Leeftijd: v.a. 6 jaar onder ouderlijk toezicht

Duur van de cursussen: ca. 4 uur

Bij de prijs inbegrepen: 

                                          Gebruik materiaal 

                                           Instructies

Niet inbegrepen: Vervoer naar/van locatie

In overleg kan vervoer vanaf Heerenveen CS geregeld worden

Bedrijfsuitje, teamuitje en andere groepsuitjes.

 

Met uw bedrijf, team, collega’s of vereniging gezellig en actief een dag de natuur in. Of een verjaardag, jubileum of andere (familie)gebeurtenis vieren in bos, hei of op het strand. Wij verzorgen uw bedrijfsuitje, teamuitje of groepsuitje voor kleine en grote groepen!

Een aantal mogelijkheden zijn: Outdoorcooking, Handboogschieten, Gps wandelen.

Vraag hier een offerte aan voor uw uitje voor bedrijven,teams of familie

individuele workshops in groepen van 5 personen

Heeft u bij ons een workshop gedaan, dan kunt u een reactie hieronder achterlaten

Reactie plaatsen

Reacties

Ricard
4 jaar geleden

Ook langs deze weg nog eens heel erg hartelijk bedankt voor de gave workshop. We hebben heerlijk gegeten, ons heerlijk ontspannen gevoeld en een gezellige avond gehad. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen, en we komen wellicht in de toekomst graag nog eens terug